Te hiszel benne?

...Ahol szeretet van, ott minden van...

A siker kulcsa - Csak tudod vagy csinálod is ?

2016. április 10. 10:57 - Boros Bea

Eredményes nem a könnyű lépések által leszel, hanem a verejtékes, vért izzadós út az, amivel sikert érhetsz el.

12994398_615770895236889_5906092670756309646_n.jpg

Addig, ameddig az átlagos hétköznapi életed éled, addig ameddig nem teszel többet, mint amennyit eddig tettél, nem fog megváltozni a teljesítményed. Nem fogsz fejlődni, nem fogsz önbizalmat növelni és nem lesz nagyobb hited, hogy igenis sokkal többet el tudsz érni az életben. Talán közhelyesnek hangzik, de hatalmas igazság, hogy a komfort zónát nem meghaladó lépések, nem ahhoz az úthoz fognak elvezetni, amire igazából vágysz. Viszont ha fokozatosan egyre bátrabban feszegeted a határaidat, ha felelősséget vállalva tudatosan belevágsz a kínálkozó lehetőségekbe, hatalmas fejlődésre tehetsz szert és az önmagadba vetett hited is növelni fogod, hiszen a szemed előtt fog megtörténni az, amit azelőtt álmodban sem gondoltál. Mindannyiunk életében voltak már olyan pillanatok, amikor sikerült az, amiről azt hitted, hogy Te képtelen vagy rá. S amikor mégis megtudtad csinálni, ha nem is büszkeség, de öröm sugárzott belőled, hiszen megtetted azt, amiről előtte azt gondoltad, hogy számodra lehetetlen. Ezek az élmények voltak az építő elemeid, ezek voltak azok, amelyek erősítettek és önbizalommal töltöttek meg Téged. És nehéz volt akkor megtenni ? Bizony az, sokszor a fáradtságod ellenére tetted, átlépve a határaidat és a célodat a szemed előtt tartva küzdöttél tovább, és lehet, hogy fogcsikorgatva, de MEGCSINÁLTAD. Célok? Igen! Anélkül valóban lehetetlen végigcsinálni, hiszen amikor az erőd kimerülőben van, a céljaid azok, amelyek hozzásegítenek ahhoz, hogy az utolsó pillanatig is kitarts.

Nézhetjük ezt akár párkapcsolati szinten is.

Nem eldobni kell, ami nem működik, viszont fel kell tudni ismerni azt, amibe már tényleg felesleges energiát fektetni. Baromi nehéz. Bármilyen szakítás, bármilyen "elválás" tudatosságot igényel, hiszen ahhoz, hogy tovább tudj lépni, a tetteidet jól át kell gondolni. Az érzelmi instabilitás, az örökös játszmák sokszor visszahúznak a mélybe és elbizonytalanítanak, hogy hogyan is tovább, de nem szabad hagyni, hogy ezek hatást gyakoroljanak rád. Hogy mit jelent felelősséget vállalni? Szerintem azt, hogy nem a másikat okolod a történtekért, hanem felvállalod, hogy ami történt, azt valójában Te tetted önmagaddal szemben. Ha többször is becsaptak, megcsaltak, " pofon vágtak " és Te még azután is bíztál abban, hogy meg fog változni a helyzet, ÖNBECSAPÁS és egy olyan folyamatot valósítasz meg ezzel, ahol mindig kudarcra vagy ítélve. Nem meghozni nehéz azt a lépést, hogy kilépek abból, amiben már nem lelem örömömet, hanem hűnek lenni önmagamhoz és akként is cselekedni a jelenben. Ha ezt teszem, akkor jöhet a Géza vagy az Éva és mondhatja, hogy " De megfogok változni ígérem " vagy ajándékokkal halmozhat el, hogy kimutassa a nem létező szeretetét, Te akkor is tartod magad az álláspontodhoz és nem hagyod, hogy ezzel befolyásoljon Téged. Fáj, hiszen sokszor a nyakába ugranál és megcsókolnád, de ha megteszed, újra ugyan abba a lyukba ugrasz bele, ahonnan még nehezebb lesz kimászni. A kérdés az, hogy mennyi időt akarsz szenvedni, hogy mennyire becsülöd meg magad és hiszed el, hogy neked is jár egy harmónikus, boldog párkapcsolat, ami a tisztességen, az őszinteségen és a szereteten alapul?! De ezt is csak kemény munka árán érheted el...


10922720_925357774141750_6738099766067918028_n.jpg

https://www.facebook.com/fitnessfotozas/photos/t.100006616472315/925357774141750/?type=3&theater

Nézzük a fogyókúrát. Hányszor kezdesz bele és mondod, hogy " Na jó, holnaptól nem eszek édességet és többet mozgok! " aztán másnap azzal szembesülsz, hogy újra ugyanazt az életformát folytatod, amit egy nappal ezelőtt. De amikor akár 1 napig, majd 1 hétig, utána szépen fokozatosan lemondasz dolgokról a célod érdekében és ott állsz a tükör előtt látva azt a bomba nőt / férfit, aki visszanéz rád, na akkor mondhatod, hogy " Basszus, megcsináltam! Képes voltam rá és ha ezt képes voltam elérni, ezután bármire képes vagyok! " Hiszen ez így működik. Amint átléped az általad kijelölt határokat, amint teszel valamit a céljaidért, megváltozik benned valami, ami még többre sarkall és magabiztossággal ajándékoz meg. Azok a szépen definiált nők és férfiak sem egyik napról lettek olyanok, mint amilyennek most látod őket, hanem kemény munka árán érték el a formájukat és a mai napig nem állnak meg. Ihatsz fogyasztó teákat, eljárhatsz heti 1-2x aerobikra utána eheted a diétás pizzákat, eljárhatsz futni és feltöltheted a hűtődet light joghurttal meg egyéb " diétásnak " mondott termékekkel, semmit nem fogsz elérni. Maximum a lelked nyugszik meg, de ha belenézel a tükörbe, ugyanaz az ember fog visszanézni rád. Kifogásokat lehet gyártani csak ezzel az a baj, hogy attól még nem fogsz pozitív irányba változni. 

Igen, a pozitív gondolkodás a célravezető. Mindenhol a bevonzásról lehet olvasni, csak azt felejtik el mondani, hogy nem elég kigondolni és hinni benne, hiszen ezáltal nem pottyan az ölünkbe. A tett az, ami előrébb visz és amikor megteszed az első lépéseket, amikor kitartasz bármilyen nehézség ellenére is a céljaid mellett - mert tudod, hogy elérheted - támogató kezekre leszel figyelmes, melyek az akadályokon is átvezetnek. S amikor este álomra hajtod a fejed, Te tudod, hogy mindent megtettél és a többi már nem rajtad múlik. 

 

 

Szólj hozzá!
Címkék: blog

A bejegyzés trackback címe:

https://adwyw.blog.hu/api/trackback/id/tr48583650

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása