Van egy hely, ahová csak Te juthatsz el. A szavak segíthetnek ugyan, de igazán akkor fogsz rálelni, ha figyelsz s nyitott vagy.

2017. március 05. 16:16 - Boros Bea

Az élet megtanít önmagunkra is más szemmel tekinteni

13715991_1108897095849020_8708419412357233888_n.jpg

Néha olyan utakra is rálépünk, amelyek összezavarnak és az erdő sűrűjébe vezetnek el, hogy a legnagyobb káoszban is megtaláljuk a nyugalmat. Megtaláljuk azt az énünket, aki pontosan tudja, hogy a nehézségek csak azért vannak, hogy fejlődést érjünk el vele. Bizony nagyon nagyot tud ütni az élet. Darabokra tudja törni a szívünket. Olyan helyzeteket tud elénk vetni, amely minden erőfeszítésünket igénybe veszi és a hitünket is próbára teszi. Akkor még talán nem is tudjuk, hogy mi a célja ezzel. Mire akar megtanítani és mit akar hozzánk adni. Aztán amikor az erdőben megleljük azt az ösvényt, amely elvezet minket a hőn áhított tisztásra, rájövünk, hogy minden nehézséget megért, hisz az a tudás, amit általa szereztünk, többé tett és megadta mindazt, aminek köszönhetően eljutottunk önmagunkhoz. Megtanít értékelni. Megtanít a dolgok mögé nézni. Megtanít arra, hogy minden elmúlik, s csak a jelen pillanat létezik. Az a pillanat, amiben a lélek lát és érez. Amiben az idő és a tér jelentését veszti. Megtanít arra, hogy bár sokszor kapunk nehéz feladatokat, mégis képesek vagyunk őszintén, önfeledten nevetni. Magunkon és az életen. Hisz humor nélkül szürkének látunk mindent. S még egy fontos dolog, amire megtanít: önmagunkra más szemmel tekinteni. Hinni, szeretni és elfogadni. Ekkor már azt fogod érezni, hogy minden percért hálás vagy, hiszen az életed a legnagyobb ajándék.

Címkék: motiváció
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

http://adwyw.blog.hu/api/trackback/id/tr1412314965

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.
Van egy hely, ahová csak Te juthatsz el. A szavak segíthetnek ugyan, de igazán akkor fogsz rálelni, ha figyelsz s nyitott vagy.